Contact/Colofon

Colofon

Op deze site bieden we informatie aan cliënten en anderen over wat IDEE voor hen kan betekenen op het vlak van begeleiding rondom hoogbegaafdheid.

De site is sinds februari 2009 in de lucht. Het concept is van de hand van ondergetekende. Het aantal bezoekers ligt zo rond de 100.000 en het aantal paginahits zo rond de 300.000 per jaar.

Teksten en copyright

Alle teksten zijn geschreven door mij, Peter Spelbos, tenzij dit anders staat aangegeven. De rechten van deze site betreffende naam, pagina's, teksten en layout berusten ook bij mij, tenzij dit anders staat aangegeven.

Overname van (delen van) teksten is toegestaan mits de bron duidelijk wordt vermeld.

Illustraties

De illustraties op deze site zijn voornamelijk afbeeldingen van werken van kunstenaars uit het begin van de 20e eeuw. Dit is een eerbetoon aan de betreffende kunstenaars. De vertegenwoordigde scholen zijn onder meer het expressionisme, kubisme, abstract expressionisme, fauvisme, surrealisme en post-impressionisme.

Privacy verklaring

Persoonlijke informatie die wij binnenkrijgen via telefoon, e-mail of deze site wordt niet doorgegeven aan derden. Niet de overheid, noch de verzekeraars, noch patiëntendossiers en dergelijke.

Wel gebruiken we de e-mailadressen om informatie over het trainingsprogramma rond te sturen en een paar maal per jaar de nieuwsbrief. Indien iemand dit niet op prijs stelt, kan hij dit melden; zijn gegevens worden meteen gewist.

Technische gegevens

De site is in 2009 gebouwd voor een resolutie van 1024 bij 768 en hoger. De site wordt sinds 2012 gehost op het Linuxplatform (php) van provider Antagonist.

In 2012 kreeg de site een complete make-over en werd herschreven in html5. Ze is toen gemoderniseerd en ook toegankelijk gemaakt voor tablets en grote schermen. Sindsdien maak ik ruimer gebruik van CSS in combinatie met JavaScript. Ook heb ik toen een content management systeem (CMS) ontwikkeld wat parallel loopt aan de hoofdsite.

In 2014 is de naamgeving van de site verandert van hoogbegaafd-hiq in hoogbegaafd-idee.

Editie 3 stamt uit 2015. De site is opnieuw gemoderniseerd en compleet herschreven. Middels CSS3 is de site nu nog makkelijker leesbaar op tablets en mobiele schermen. Begin 2016 zijn de teksten op de site opnieuw herschreven en aangevuld. Versie 4 stamt uit 2020; teksten zijn herschreven en het CSS is gemoderniseerd. Versie 5 is uit 2021 en deze versie uit 2023. Toen heb ik vooramelijk de layout aangepast.

Editors die ik gebruik zijn vooral CoffeeCup en Kladblok. Het grafische programma is de GIMP onder Linux en Windows10 met af en toe Adobe Photoshop. Ik test met Mozilla Firefox Chrome. De site draait bij Antagonist Hosting (2 CPU-core, 1.024 MB geheugen, SSD-opslag, SSL, 2 weken back-ups, 128 MB Redis-cache). Van harte aanbevolen.

Links

Info over hoogbegaafdheid: Wat is hoogbegaafdheid - Het hoogbegaafde brein - Multiple intelligentie - Hoogbegaafd & samenleving - Hoogbegaafd & werk - Omgang met anderen - Problemen hoogbegaafdheid - Problemen hoogbegaafde jongeren - Valkuilen hoogbegaafde jongeren - Aanverwant: add ed. - Autisme versus hoogbegaafdheid - Hulpverlening GGZ - Verkeerde diagnoses - Het grote verdriet - Denkfouten over denken - Uitvoerende functies - Leren en faalangst - Omgaan met motivatieproblemen - Rust, rust, rust - Kanttekeningen - Organisaties HB - Hulpverleners HB - Boeken over HB

Testen: Hoogbegaafd test - Introvert / extravert test - Assertiviteitstest - Relatietest

Begeleiding 1 op 1: Begeleiding hoogbegaafden - Omgaan met jezelf - Omgaan met anderen - Existentiële zaken

Rondom werk: Begeleiding - Beter in samenwerken - Beter worden in wat je doet - Loopbaanadvies - Burnout & zo

Relatietherapie & relatieherstel: Relatietherapie hoogbegaafden - Relatietherapie-weekend - Relatieadvies - Relatieherstel ouder en kind - Begeleiding relationele problemen

Contact & zo: Contactinfo - Bureau IDEE - Tarieven - Colofon

Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin