IDEE/Spelbos & Heuvelman

Hoed en Rand

Wij, Peter Spelbos en Conny Heuvelman, zijn samen IDEE.

Wij zijn ook al heel wat jaren een stel en hebben veel gedaan en gezien in het leven; we weten van de hoed en de rand.

We weten hoe het is om te genieten maar ook hoe het is om te verliezen, om vast te zitten in jezelf en je relatie. In je werk.

We weten wat het is om te scheiden, te treuren en je eenzaam te voelen. Om te worstelen met eigen boosheid en depressie.

Ons leven is nu OK want niet alleen hebben we elkaar maar ook hebben we vrede met onszelf en het leven gesloten.

Peter Spelbos (1954)

Ik ben een onafhankelijk en non-conformistisch mens. Ik was lang ondernemer in Nederland en woonde en werkte daana jaren in Afrika en, later, Centraal Azië. In die jaren werkte ik in allerlei functies in de noodhulp voor vooral het Internationale Rode Kruis.

Later leidde ik een clubje hoogbegaafden op het hoofdkantoor van de SVB dat allerlei softwareproblemen op het vlak van de financiële informatica moest oplossen. Daarna, tijdens mijn omscholing tot therapeut, werkte ik als docent op een moeilijke MBO-school in Amsterdam.

In mijn jaren in Afrika en Azië heb ik veel over mensen geleerd. Over liefde, eenzaamheid, geweld, lijden en dood. Over de uitersten van het leven. Over wat mensen elkaar aandoen en, ook, wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Die tijd heeft me voor een belangrijk deel gevormd en is mede de basis voor mijn therapeutisch en psychologisch werk.

ECP-Therapeut

Aan de Academie voor Psychotherapie behaalde ik het diploma van de post-HBO opleiding Integratieve Psychotherapie en een paar jaar daarna het Europees Certificaat Psychotherapie van de Europese Associatie Psychotherapie, de Europese standaard in psychotherapie.

Ik heb een voorliefde voor existentiële therapie en beschouw me daarom vooral als existentieel therapeut. Ik werk op een directe manier, houd van de dialoog, en schuw het provoceren niet.

Om cliënten met problemen op het werkvlak goed te begeleiden, heb ik me ook aangesloten bij NOLOC, de organisatie voor Loopbaancoaches.

Naast ECP-therapeut ben ik bedrijfseconoom en historicus (Universiteit Leiden) en heb ik een graad in de politicologie (Universiteit Nijmegen). Ik ben ruim hoogbegaafd (IQ van 145+, het 99ste percentiel) en was 30 jaar lid van Mensa, de High IQ Society.


Conny Heuvelman (1963)

Ik heb mijn achtergrond in de gezondheidszorg en psychiatrie, de HRM-wereld, het onderwijs, en de trainings- en coachingswereld. Daarnaast heb ik de HBO-studie Maatschappelijk Werk afgerond.

Counselen en het geven van therapie leerde ik bij de Academie voor Menswetenschappen en Phoenix Opleidingen. Ik volgde post-HBO opleidingen in Systemisch Werken en Relatietherapie.

Ik ben open en direct maar ook een echte vrouw. Goed in het uiteenrafelen van interactiepatronen en relaties, en die dan opnieuw vormgeven. Ik heb een hoog EQ, ben zeer sensitief, en werk op een dynamische, invoelende wijze.

Eigen weg

Ik ben lang bezig geweest mijn eigen weg te vinden. Soms had ik het idee dat ik niet op, maar juist naast de weg liep.

Totdat ik besefte dat ik altijd maar bezig was met willen veranderen.

Vanaf dat moment heb ik me ontwikkeld tot een sterke vrouw die veel kracht en rust in zichzelf vindt en haar weg weet te bepalen.

Mensen raken

Het geeft me veel energie wanneer mensen met hulp van mij verder komen en/of zichzelf kunnen helen. Dat ik een stukje met iemand op haar of zijn levenspad mag meelopen raakt en boeit me. Dat ik mannen en vrouwen kan helpen en emotioneel bereiken. Dat ik ze kan helpen tot rust te komen en bij zichzelf te blijven.


Overleven

It is not the strongest of the species that survives nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change. Charles Darwin

Volgende pagina

Bureau IDEE

IDEE

Bureau IDEE - Spelbos & Heuvelman